ninetyeight huisstijl intro

ninetyeight huisstijl

NinetyEight – huisstijl

Vraag Zou je voor ons een huisstijl willen ontwerpen? Wij ondersteunen ondernemers en hun bedrijven met coaching, gefaciliteerde workshops en trainingen. Wij maken veelvuldig gebruik van spel- en spelelementen om hun betrokkenheid en motivatie en die van hun teams te stimuleren. We hebben al een document opgesteld over onze merkidentiteit en we willen deze graag verwerken in het ontwerp.

Probleem Het document: NinetyEight is het beste te omschrijven als benaderbaar, open en zorgzaam. Daarnaast spelen oprechtheid, opwinding en competentie een grote rol. Deze kernbegrippen moeten terug te zien zijn in de huisstijl. Verder is er de voorkeur voor 100% cyaan (blauw). Deze kleur refereert namelijk naar Caribisch Nederland en hier zit een groot deel van de doelgroep.

Invulling Het logo bestaat uit een modern en zakelijk lettertype. De letters zijn in tweeën gesplitst zodat de link wordt gelegd naar puzzels en spellen. De lichtblauwe kleur is 100% cyaan. Ik heb een klein kleurverloop toegevoegd. Dit suggereert een 3d effect en geeft meer dimensie aan het logo. Het zorgt voor speelsheid en opwinding zonder competentie te verliezen.

Als extra huisstijlelement heb ik voorgesteld om door middel van pictogrammen de werkzaamheden uit te leggen. Het veld met pictogrammen kan gebruikt worden als achtergrond van een briefpapier of als header/coverfoto van diverse social media. De pictogrammen staan voor: groepsverband – puzzels oplossen – interactie – doelgerichtheid – met plezier – groeien – op spelende wijze – samen problemen oplossen – beloning.

Breng ook een bezoek aan hun site.