studio jasper nijssen
laat mijn verbeelding
voor jou spreken

wbp lettertypes emperio

Gepubliceerd op LinkedIn / 29 mei 2017

Jasper Nijssen – gepassioneerd art director, leergierig fotograaf, verhalen bedenker, sociale koffie junkie, gretig film liefhebber & part-time basgitarist.

Waarom kies je voor full-time ontwerpen?

Beleving. Om een voorbeeld te geven: Een logo en eten hebben niets met elkaar te maken. Toch kijk ik voordat ik een restaurant bezoek eerst op hun website. Wat voor indruk krijg ik? Klopt dit als ik kijk naar het logo, heeft deze dezelfde uitstraling? Dan loop ik het restaurant binnen, ademt dit dezelfde sfeer? Ja, dan ga ik met een gerust hart zitten en sla de menukaart open. Uiteraard met de hoop dat hier met dezelfde aandacht naar is gekeken. Noem het passie of beroepsdeformatie, als het allemaal klopt geniet ik twee keer zo veel van mijn eten. Hier wil ik mijn steentje aan bijdragen.

Noem het passie of beroepsdeformatie, als het allemaal klopt geniet ik twee keer zo veel van mijn eten.

Wat is de reden waarom je voor je eigen studio hebt gekozen?

Door de jaren heen ben ik kritischer om mij heen gaan kijken. Dit is iets wat ik ontwikkeld heb toen ik bij een kleine ontwerpstudio in Amsterdam werkte. Hier stelden de opdrachtgevers zich heel open op. Zo heb ik vrij kunnen werken en mijn eigen stijl ontwikkeld. Toen mijn werkgever met pensioen ging, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Nergens heb ik die vrijheid ervaren. Ook is het lastig een studio te vinden die met dezelfde liefde en aandacht te werk gaat en aansluit bij mijn stijl. Om deze twee redenen heb ik een sprong in het diepe gewaagd en studio jasper nijssen opgericht.

Open Coffee Nieuwegein website

Wat maakt jouw stijl onderscheidend?

De oorsprong voor al mijn oplossingen ligt bij het verhaal van de opdrachtgever. Uit dat verhaal haal ik een aantal sleutelwoorden. Deze verwerk ik in een uniek, artistiek en vooral opvallend ontwerp. Vergelijk het met een dirigent. Deze verhoogt de beleving door een zinderende solo in te zetten of juist een imponerende bigband te laten spelen. Alleen als art director dirigeer ik in plaats van een orkest: beeld, tekst en het medium tot een beleving.

Mijn aanpak kenmerkt zich door zijn oplossingsgerichtheid en vaak met een humoristische of speelse twist. Daarnaast denk ik altijd mee met de opdrachtgever en ook verder. Alles wat je klanten te zien of in handen krijgen valt onder jouw identiteit. Het gaat niet alleen om het logo! Denk ook aan de foto’s op de website, het papier waar de menukaart op gedrukt wordt of de bedrijfskleding die de werknemers dragen. Alles heeft een bepaald karakter en spreekt. Als art director heb ik invloed op dit totaalplaatje en dat maakt het leuk.

Als freelance art director heb ik invloed op het totaalplaatje en dat maakt het leuk.

Gepassioneerd art director, leergierig fotograaf, verhalen bedenker, sociale koffie junkie, gretig film liefhebber & part-time basgitarist; waarom toch zo’n uitgebreide handtekening?

Als eerste zou ik mijzelf omschrijven als gepassioneerd. Ik ga ergens volledig voor en wil mensen de beleving geven die ik zelf ook graag ervaar. Op de eerste plaats is dat de directe samenwerking met mij. Daarnaast wil ik mijn opdrachtgevers de tools geven om dit ook te bereiken in hun klantcontact. Door hier een beleving van te maken zal dat prettiger verlopen, waardoor je meer trouwe klanten krijgt.

Leergierigheid zit vooral in het technische aspect. Om een bepaald doel te bereiken is het nodig om je kennis up-to-date te houden en uit te blijven breiden. Dat kan zijn door een nieuw programma onder de knie te krijgen of me verder te verdiepen in coderen. Zodat mijn ontwerpschets of idee 1 op 1 uitgevoerd kan worden.

Fotografie is een erg uit de hand gelopen hobby. Menig vakantie sta ik met een camera in houden, te bedenken hoe ik deze zo mooi mogelijk kan vastleggen. Daarna denk ik na over hoe ik de foto’s op een leuke manier kan bundelen. Als dat lukt is de kans veel groter dat het fotoboek later nog eens wordt bekeken.

Je kan me altijd wakker maken voor een goed verhaal. Dat komt mooi uit! Als art director luister ik naar het verhaal van een opdrachtgever. Deze dient als rode draad in de ontwerpen. Daarnaast ben ik vaak terug te vinden in de bioscoop. Film is de mooiste manier is waarop een verhaal verteld kan worden.

Koffie is essentieel om mijn dag te beginnen. Ik drink ook graag samen een bakje. Dat kan zijn om kennis te maken, om te praten over van alles en nog wat of om van de zon te genieten. Als laatste kan niet zonder mijn trouwe basgitaar. Gewoon omdat keihard rocken op een knal rode basgitaar iedere keer weer een super ervaring is.

typographical lightning project lettercube

Nu heb ik nog een vraag voor jullie: Wanneer gaan we een bakje koffie drinken?

portfolio overzicht contact

contactinformatie

  • bel me terug

    Jouw naam

    Jouw telefoonnummer

    Gewenst dagdeel