studio jasper nijssen

Intakegesprekken & Detachering – boekontwerp

Vraag Er is veel geschreven over sollicitatiegesprekken, nog niet over intakegesprekken voor detacheringsopdrachten. Met dit boek wil Taren Mohan hier verandering in brengen. Het boek is al geschreven, alleen ben ik nog op zoek naar een mooie vormgeving.

Probleem Elk hoofdstuk van dit boek is opgebouwd uit een deel theorie en een interview. Beide delen moeten onderscheidend zijn en een eigen karakter hebben.

Invulling De foto op het omslag illustreert op een goede manier de start van je intakegesprek. Dit is niet in het kantoor, maar al vanaf het moment dat je de hand schudt. De titel symboliseert dat je binnen een kort tijdsbestek moet laten zien dat jij de ideale kandidaat bent. Zodat je met zo min mogelijk woorden, de beste indruk achterlaat.

Elk hoofdstuk begint met een blauwe titelpagina. Hierdoor zijn de hoofdstukken goed van elkaar te onderscheiden en kan je snel door het boek heen bladeren. Om dit effect te versterken zijn de hoofdstuktitels onder een hoek van 90 graden geplaatst. De brede marges in het boek geven de gelegenheid voor de lezer om kleine aantekeningen te maken.

De body tekst is gezet met een makkelijk te lezen font. Ik heb ervoor gekozen om voor de interviews gebruik te maken van een zakelijk en modern font. Dit geeft een mooi contrast tussen beide tekstsoorten. Dat effect wordt nog eens vergroot door bij de interviews gebruik te maken van twee kolommen. Daarnaast heeft elke spread met een interview een pictogram van een microfoon.

Bekijk hieronder de voorbeeldpagina’s, zodat je ze zelf kan beoordelen. Of bestel het boek op Bol.