studio jasper nijssen

j. ledegang – website & fotografie

Vraag Wij hebben een collectie brocante verpakkingsglas en deze willen we graag zichtbaar maken. Onze intentie is niet direct om het te verkopen, meer om het op een leuke manier weer te geven.

Probleem Een goede manier om een collectie zichtbaar te maken is een website. Alleen in plaats van een webshop heeft deze meer de functie van een portfolio. De flessen moeten centraal staan en de website moet overzichtelijk zijn. Op die manier kan je de flessen goed met elkaar vergelijken.

Invulling Alle flessen uit de collectie van J. Ledegang zijn in verschillende kleuren, groottes en vormen te krijgen. Daarom heb ik ervoor gekozen om de hele collectie vanaf hetzelfde standpunt vast te leggen. Groot, klein, dik, dun, groen, blauw of transparant. De flessen zijn zo onderling goed te vergelijken. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om in te zoomen toegevoegd. De kleinere flesjes blijven hierdoor ook goed zichtbaar en de etiketten van de grotere flessen zijn dan zelfs leesbaar.

Door de modernistische aanpak in het ontwerp krijgt de collectie een uitstraling van high design. Het neutrale kleurgebruik en de zacht-grijze achtergrond zorgen ervoor dat de flessen op de voorgrond staan. Al met al wordt het brocante verpakkingsglas op een leuke en sprekende wijze gepresenteerd.

Bekijk de website hier zelf: www.ledegangverpakkingsglas.nl.