studio jasper nijssen

illustratieduo XFANDM – website

Vraag De portfolio website van XFandM Illustration wordt door meerdere bezoekers verkeerd begrepen. Volgens deze potentiële leads is slechts een deel van het werk zichtbaar.

Probleem De opbouw en lay-out van de huidige website zijn niet overzichtelijk genoeg voor iedereen. Omdat er niet wordt doorgeklikt, blijft een deel van de illustraties verborgen.

Invulling Door een prominente plaatsing van het menu kan geen enkele bezoeker op de website verdwalen. De portfolio pagina bevat kleine afbeeldingen van alle illustraties zodat alles in één oogopslag zichtbaar is. Om een brug te slaan tussen de manier van illustreren en de site heb ik grove verfstrepen geïntegreerd in de navigatie. Door het werk van Xiao Feng en Mathieu groot af te beelden komt het goed tot zijn recht. Elke penseelstreek is zichtbaar! Om te voorkomen dat er een deel van de illustratie wordt afgesneden, staan er kleine afbeeldingen aan de linkerkant. Deze afbeeldingen worden in een pop-up venster geopend. Typerend voor hun werkwijze is het getekende, gepaintbrushte, geverfde of gestempelde logo onderin als signatuur. Deze heb ik ook in het ontwerp verwerkt. Nu online!